Astrosimbolika- Rak- Leo Daniel

8e6c846e80e444b0cc69f1a979631fa6


Astrolozi veruju da je čitav Univerzum sačinjen od elemenata koji se dopunjuju i da svaka stvar funkcioniše savršeno. Takvo savršeno funkcionisanje stvari i preplitanje različitih događaja nazivamo sinhronicitet. To bi negde značilo- kakav je makrokosmos, takav je i mikrokosmos, kakvo je kosmičko telo, takvo je i pojedinačno telo. Na taj način se prepliće simbolika elemenata u velikim i malim stvarima, te jednom zodijačkom znaku prijaju žitarice i mlečni proizvodi, poslepodnevna dremka, život u Madridu, dok drugom apsolutno ne prijaju. Iz toga proizilazi da nekim ljudima odgovara čaj od kamilice i lavande, dok na druge ne deluje kao lek; nekome prija nošenje crvenih odevnih predmeta, dok neke čini razdražljivim i napetim. Ako idemo malo dalje, uočavamo da određeni narodi pokazuju određene kolektivne osobine -hrabrost, marljivost i preduzimljivost (poput Nemaca), dok određeni narodi uživaju u lenstvovanju, kinđurenju i ispijanju jutarnjih kafa (romanski i slovenski narodi). Za sve to postoje dobri razlozi koji se kriju u najfinijim delovima od čega je i sačinjen čitav kosmos. Ovom prilikom ćemo se malo pozabaviti astrosimbolikom i u kratkim crtama izneti karakteristike svakog zodijačkog znaka i njegovo prepoznavanje u različitim životnim sferama.

 Rak

Rak je četvrti zodijački znak koji je po svojoj prirodi pasivan, spor, flegmatičnog temperamenta. Taj prostor može da simboliše intuitivnost, želju i potrebu za zaštitom, lojalnost, snažno rodoljubje koje često ide u krajnost, potrebu da se izgradi dom, porodica i neguju stare, tradicionalne vrednosti koje su nasleđe predaka. Rak je pod vladavinom Meseca i njegov simbol je voda; odgovara mu broj 4 i dan ponedeljak. Rak najviše energije ima u letnjim mesecima, a najviše klone kad su planete u Jarcu i Vodoliji (krajem godine). Ako posmatramo ljudsku anatomiju, Rak vlada stomačnim i plućnim delom; zbog bujice osećanja neretko oboleva od teških bolesti (rak), a takođe je osetljiv na želudačne tegobe i duševne poteškoće. Odgovaraju mu bela boja, svetloplava i srebrna. Energija Raka se prepoznaje i ogleda u sledećem kamenju: kvarc, opal, kristal i biser. Takođe odgovara sledećim gradovima i državama: Venecija, Milano, Ženeva, Mančester, Amsterdam, Bern, Istambul, Đenova, Stokholm i Nju Jork, kao i Škotska, Holandija, Tunis, Alžir, delovi Afrike.

Sibolika energije Raka se oslikava i prepoznaje u sledećim rečima: majka, porodica, koreni, genetika, istorija, lično zadovoljstvo, mir i spokoj, retrospekcija, intuicija, okultno, vodene površine, snažne emocije, kuća i bašta, lična svojina, najintimniji delovi duše, senzitivnost, povrće, mak, detelina, krastavac, tikva, pčele i drugi insekti, rakovi i ostrige.

Daniel Šijaković (Leo Daniel)

 

 

 

Komentari(0)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar