Devica, ljubav i seksualnost- Daniel Šijaković

 Kada čitate u astrološkim udžbenicima o Devicama stičete utisak kako su rođeni za popravku i servisiranje, te očekujemo da ih zateknemo sa francuskim ključem u džepu ili nekom drugom alatkom. Takva vrsta diskriminacije nije sasvim neopravdana, ali treba naglasiti da Device nisu rođene samo za rad i služenje. Iako u nekom momentu žive samoću, odricanje i celibat, ne možemo reći da nisu sposobni za romansu, vezu ili brak. Neki astrolozi su išli tako daleko, te su govorili kako Device nisu privlačne i lepe, kako ne odišu seksipilom i kako na njima ne možemo pronaći ništa osobeno i karakteristično.

tumblr_m8g8y6uLmN1qhj5no

Činjenica da su u ovom znaku rođeni Ričard Gir, Greta Garbo i Sofija Loren, navodi nas da budemo nešto oprezniji u kategorizaciji ljudi. Iako su skloni povlačenju i retko kada samoinicijativni, možemo primetiti da mogu uspešno odoleti i prilagoditi se raznim ljubavnim krizama i burama. To znači da mogu opastati u braku i vezi uprkos nedaćama. Za Device se vezuje monaštvo, te jedan deo život moraju provesti skromno, bez posebnih ljubavnih i erotskih zadovoljstava, što se u jednom momentu života mora promeniti. Preferiraju pametne, razborite i ozbiljne partnere i rado služe, udovoljavaju i bivaju potčinjeni u postelji i van nje. Retko kada se dogodi da budu dominatni i napasni. Uprkos tome, zbog naglašenog intelektualnog elementa teže neobičnim vezama i neretko možemo čuti da naginju atipičnim seksualnim sklonostima. U braku su ozbiljni, odgovorni i verni, dobri životni saputnici i strogi roditelji. Često daju mnogo i za mrvu ljubavi, te se ne morate previše truditi oko njih. Retko kada se dogodi da budu iskreno srećni, ali je prisutna velika doza zahvalnosti i lojalnosti. Nekad seksualni život može biti opterećen neprekidnim gunđanjem, kriticizmom i bavljenjem trivijalnim stvarima. Device ne važe za maštovite ljubavnike, ali i to se može prevazići ukoliko u horoskopu postoji snažno naglašeno peto, sedmo i osmo polje horoskopa, kao i ljubavne planete (Mars i Venera). Ukoliko postoji takva kombinacija, budite sigurni da ćete biti i više nego zadovoljni. Device često traže lidere, te ispoljavaju svaku vrstu pokornosti što se na neki način može smatrati afrodizijakom. Neretko se događa da ih privlače partneri koji nisu posebni i naočiti i završavaju u neobičnim vezama ili brakovima. Ukoliko uspete da ih oslobodite stega i stidljivosti i zadobijete njihovo poverenje, u stanju su da usliše svaku želju što dodatno može ojačati seksualnu vezu ili uživanja u braku. Jako je važno ne postideti Devicu i ne naterati je da misli kako čini nešto pogrešno. Ljudi često ne shvataju da se o seksu i ljubavi mnogo piše, ali u praksi retko ko se može pohvaliti da živi nešto što je video na filmskom platnu ili pročitao u ljubavnom priručniku. 

Napomena: ovo su samo neke od karakteristika zodijačkih znakova i na osnovu njih se nikako ne može tumačiti natalni horoskop, proceniti ljubav, dužina života ili bilo šta slično. Astrologija je mnogo više od toga. Postoji način kako se natalni horoskop povezuje u jednu smislenu celinu. Jasno je da nisu svi Ovnovi hrabri, a Rakovi emocionalni i osetljivi; dakle, govorimo o zodijačkim znacima koji imaju određeni kvalitet. Važno je razumeti da se određeni tekstovi ne mogu generalizovati i na osnovu njih temeljiti određene istine i tvrdnje.

Daniel Šijaković (Leo Daniel)

Komentari(1)

  1. Vesna Pridigar,

    Lepo napisano.

Ostavite komentar

*

Postavi komentar