Dete Devica (znak i podznak)

virgo_horoscope Kada bi čovek mogao za sebe da bira mirnu, pametnu i vrednu decu, verovatno bi poželeo da budu rođena u znaku Device. Rano ispoljavaju preteranu zrelost, starmalost i ozbiljnost koju ne možemo lako uočiti kod druge dece. Poslušna su, mirna, krotka i često nesigurna. Pedantno i tačno obavljaju dnevne zapovesti i izvršavaju ih sa mnogo napora, ulepšavanja i opterećenja. Prema ovoj deci nikako ne treba biti stog, jer se strahovito trude kako bi zadobila pažnju, pohvalu, nežnu reč, zagrljaj ili kompliment. Nemaju velike prohteve, odlično razumeju šta znači oskudica i nemaština i lako ih je odgajati. Ukoliko roditelji rano u detinstvu ispoljavaju surovost ili strogoću, mnogo će godina proći da izleče ožiljke, prikupe samopouzdanje i pravilno formiraju ličnost.Poprirodi mogu biti dosta strašljivi i zabrinuti, te ih često zaobilaze osnovne i nevine dečije radosti. Uglavnom od malih nogu na život gledaju veoma ozbiljno i odgovorno što je melem za dušu roditelja, ali za njihove nežne duše to nikako ne može biti dobro. Svakako ih trebamo učiti da se više igraju, druže i opuštaju u društvu, jer znaju da ispoljavaju anksioznost, podozrivost i nepoverenje. Po prirodi nisu ratoborni i grubi, ne umeju najbolje da se zaštite i brane, pa zbog toga bivaju prepušteni na milost i nemilost dece koja su preterano aktivna, nasilna ili snažna.

clip_image003 

Deca rođena u znaku Device su skromna, odmerena i pedantna; retko kada su vulgarna ili izazivaju kavgu. Školu završavaju uglavnom sami bez pomoći roditelja uz puno napora i truda za razliku od dece rođene u znaku Blizanaca. Deca rođena u znaku Device se moraju učiti sreći jer im život prođe u trudu, organizaciji i potrebi da se nekome dopadnu. Od malih nogu im treba jačati samopouzdanje, prihvatanje pohvala i komplimenata, kao i svest o tome da su ravnopravni sa drugima. Ukoliko se liderske osobine ne probude u detinjstvu, Device kao odrasli ljudi odbijaju šefovska mesta, jake pozicije ili nisu spremna za napredak. Često se na njihova mesta „uguraju“ samodovoljne osobe koja zaostaju u kvalitetu. Decu rođenu u ovom znaku možete ostaviti same kod kuće ili im poveriti važan zadatak. Sve doživljavaju ozbiljno, predano i odgovorno, ali se teško uče sreći i nevinom radovanju. Treba jačati smeh, ples, igru i zabavu jer zbog svoje introvertne prirode često imaju skromno detinjstvo, pa se kasnije u životu sećaju da su bili dobri u školi ili na radnoj akciji. Treba ih učiti da i kada odrastemo bog voli decu u nama i nevinu radost koju danas tako retko viđamo. Ovakva deca su prava blagodet. Nažalost, često roditelji olako shvataju njihovu posebnost, te su strogi i kritičarski nastrojeni prema njima. Radujte se ovakvoj deci i naučite ih da život nisu samo lekcije koje moramo savladati. Postoji vreme za sve, pa tako postoji vreme za opuštanje, razbibrigu i veselje.


Napomena: ovo su samo neke od karakteristika zodijačkih znakova i na osnovu njih se nikako ne može tumačiti natalni horoskop, proceniti ljubav, dužina života ili bilo šta slično. Astrologija je mnogo više od toga. Postoji način kako se natalni horoskop povezuje u jednu smislenu celinu. Jasno je da nisu svi Ovnovi hrabri, a Rakovi emocionalni i osetljivi; dakle, govorimo o zodijačkim znacima koji imaju određeni kvalitet. Važno je razumeti da se određeni tekstovi ne mogu generalizovati i na osnovu njih temeljiti određene istine i tvrdnje.

.children_can_benefit_from_an_evening_schedule

Daniel  Šijaković

Komentari(0)

Ostavite komentar

*

Postavi komentar